Previous camping website turned into beautiful household home with charred wood and natural stone|Inhabitat – Green Design, Development, Architecture, Green Structure

When tasked with developing a family home in Austin, local firm, Michael Hsu Office of Architecture, decided to go with a blend of charred wood, locally-sourced stone and glass panels. The outcome is the stunning Llano retreat, a design that was tactically constructed to accept the natural landscape, while supplying a contemporary, however comfortable

home. Situated along the Llano River in central Texas, the building site was utilized for years by the household as an outdoor camping and fishing area for the weekends. After years of investing the warm Texas nights under a pole structure with metal roofing system, the household finally chose to put up an appropriate shelter, in the type of a gorgeous household home that was particularly created to take benefit of the picturesque natural setting.

“After years of being familiar with the ranch land, the family chose a website for their home at the top of a hill neglecting the river, only available through a low-water crossing,” said the team. “The design is an outcome of the knowledge of the landscape and the desire to retain the connection to nature.” The U-shaped layout of the home enabled the designers to bring the outdoors into the home via a front yard. In the back of the house, the natural landscape consisting of trees, shrubs and wildflowers was left in its natural state.

The home’s outside is dressed in locally-sourced limestone and wood charred in the Japanese shou sugi ban style. Large glass panels not only further connect the interior with the exterior, however likewise flood the house with natural light. Big roofing system overhangs shade the windows throughout the hot summertime, however allow sunlight to get in the home throughout the chillier months, decreasing the requirement for synthetic heating. The house’s doors and operable windows were strategically placed to enable air blood circulation.

Inside the house, the interior design, led by the group from Laura Roberts Style, was focused on providing the household with a rustic yet cozy environment. Double-height ceilings were outfitted in warm Douglas Fir and crossed with expose beams, giving the home a contemporary cabin feel. Floor-to-ceiling glass panels enable the house owners to comfortably enjoy the stunning views from essentially any corner of the home. From the big kitchen, moving glass doors open up to an outside area.

Source

https://inhabitat.com/former-camping-site-turned-into-gorgeous-family-home-clad-in-charred-wood-and-natural-stone/

Leave a comment
Stay up to date
Register now to get updates on promotions and coupons.

Shopping cart

×